teisipäev, 5. märts 2013



 Toortoitluses ei kuumutata toiduaineid üle 50-60 kraadi (kohati on kirjas et ei tohi olla üle 47), et säiliks ensüümid. Seega kui osta  tange, tuleb otsida neid, mille kuivatamiseks ei ole kasutatud suuri temperatuure, elusteravili on siis see, mis idaneb.Veganlust vahepeal veidi harrastades olin lülitanud toidust välja liha ja kanamunad, tollest ajast kogemus: silmanägemine läks umbes nädala pärast järsult kehvaks. Apteegist proviisori käest  sain teada, et taimetoitlased tihtipeale  ei saa piisavalt luteiini, mis on silmadele hädavajalik. Luteiin on munarebus sellisel kujul, mida organism hästi omastab. Seega toortoitluses ei loobu ma kanamunadest. Esialgu. Pidavat olema nii,  kui keeta 3-6 minutit(keevasse vette muna asetatuna aega lugema hakates) siis munas on hea kolesterool, kui keeta "siniseks" läheb halvaks kolesterooliks. 1-2 muna päevas peaks piisama. Toorelt muna juua  esialgu ei suuda .
 Teine kogemus-teadmine  veganlusest. Letsitiini puudusel kannatab närvisüsteem. Puhastamata sojaõli pidavat letsitiini sisaldama. ja ubalised.
 
 

 Tooršokolaad:  toorkakavõi, jaanikaunapulber(carob), toorkakaopulber, naturaalne jahvatatud vanillikaunapulber(piprapoest),  purustatud kuivatatud apelsinikooretükke peale sipsutada, väga peenemaitseline mõrušokolaad saab. Võib lisada ka kookosvõid. Pisut magusust annab  jaanikaunapulber. Kakaovõid võib enne riivida, et sulaks ühtlaselt ja ei oleks vaja kõrgemat temp., Kasutan silikonvormikesi, ei kleepu külge.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar